Jubileum
100 jaar!
Jubileum Bouwbedrijf de Wit bestaat 100 jaar!
Met een receptie waar (oud-)werknemers, relaties, familie en vrienden in groten getale op af waren gekomen, vierde Bouwbedrijf de Wit in oktober 2023 haar 100-jarig bestaan. Opgericht in 1923 door de opa, daarna voortgezet door de vader en nu al 30 jaar in handen van René de Wit. Er is veel gebeurd in die afgelopen 100 jaren en dat werd uitgebreid gememoreerd in de toespraken van René en burgemeester De Lange, en op schrift gezet in een magazine, een eenmalige uitgave over het wel en wee van Bouwbedrijf de Wit.

Al in de vroege ochtend van donderdag 5 oktober stond René een mooie verrassing te wachten: zijn kantoor aan de Windlustweg was door zijn team versierd en er stonden prachtige boeketten op de tafels. Het was de aanloop naar een bijzondere dag waarop het bouwbedrijf uitgebreid haar 100e verjaardag vierde.

Na een ‘gewone’ werkdag verzamelden vrienden, relaties, familie en natuurlijk (oud)-medewerkers van het bouwbedrijf in Brasserie Buitenhuis aan het Valkenburgse Meer. Op deze mooie locatie werd in lange rijen gewacht om samen met René te proosten op het lokaal bekende aannemersbedrijf. Met Jazzy-muziek en een zangeres, een cartoonist die verschillende gasten op sprekende wijze wist neer te zetten, bubbels, bijzondere bieren, bitterballen en broodjes hamburgers ontbrak het de gasten aan niets.

Het hoogtepunt van de avond was het bezoek van de burgervader van Wassenaar, Leendert de Lange. Ditmaal zonder ambtsketen, aangezien hij officieel op Katwijks grondgebied was, maar met veel trots omdat hij deze ondernemer in het zonnetje mocht zetten. “Dit jubileum is bijzonder en mag een mijlpaal worden genoemd”. Hij refereerde ook aan de coronacrisis waarin nog eens duidelijk werd gemaakt hoe belangrijk dit soort lokale bedrijven zijn.

René bedankte zijn team voor alle inzet en trouw, want een familiebedrijf als dit kan alleen bestaan dankzij haar medewerkers. Zij hadden op hun beurt voor René een prachtige tekening laten maken van het bedrijfspand aan de Windlustweg. Het was één van de vele zeer ontroerende gebeurtenissen die deze bijzondere verjaardag groots maakten.

Het feest en het uitgebrachte magazine zijn opgedragen aan Bart de Wit, de vader van René. Deze bekende charismatische Wassenaarder is twee jaar geleden overleden na een lang ziekbed. Hij had een hersenziekte, dementie. René had als cadeau aan zijn gasten gevraagd om een donatie voor de stichting Alzheimer Nederland en ook daar werd goed gehoor aan gegeven. Hij overhandigt binnenkort een cheque van bijna 2200 euro aan dit goede doel.
Klik op de foto voor een vergroting

Meer dan 100 jaar ervaring