Meer dan 100 jaar ervaring
Bouwbedrijf in Wassenaar

Over ons

Bouwbedrijf de Wit werd op 23 oktober 1923 opgericht door Marinus en zijn broer Arie de Wit. Destijds was het bedrijf bekend onder de naam 'Timmerfabriek Wassenaar': hout werd nog geleverd met paard en wagen.

Al snel maakten paard en wagen plaats voor de houten handkar en vader voor zoon. In 1956 kwam Bart de Wit bij zijn vader werken. De werkzaamheden bestonden vooral nog uit machinale houtbewerking voor andere aannemers maar dat breidde zich in de loop der jaren snel uit.

In januari 1964 neemt Bart de Wit het bedrijf over. De naam van de timmerfabriek wordt nu officieel 'Bouwbedrijf de Wit'.
De werkzaamheden gaan meer en meer bestaan uit verbouwingen, renovaties, restauraties en nieuwbouwwerken en het aantal werknemers groeit gestaag. Timmerlieden, voorlieden, opperlieden, een tegelzetter en een metselaar, ze komen allemaal in vaste dienst. De houten handkar heeft ondertussen plaats gemaakt voor blauwe bestelbussen.

In 1991 komt de derde generatie in het bedrijf werken en in 1997 neemt René de Wit het bedrijf officieel over.
Op 23 oktober 1998 bestaat het bedrijf 75 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt, speciaal voor relaties, een prent van Wassenaar gemaakt door de bekende tekenaar Joost Heeren.

Bouwbedrijf de Wit is intussen uitgegroeid tot een middelgroot bouwkundig aannemersbedrijf met een vaste kern van betrouwbare werknemers waarvan een aantal zelfs twee generaties heeft meegemaakt.

Met meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van bouwen, verbouwen, onderhoud, renovatie en restauratie staat Bouwbedrijf de Wit garant voor kwaliteit, service en betrouwbaarheid.

Momenteel is het 2023 en in dit jaar bestaat Bouwbedrijf de Wit 100 jaar. Een mijlpaal!

Bouwbedrijf de Wit, een bedrijf om op te bouwen.


Meer dan 100 jaar ervaring

Historie

Bouwbedrijf de Wit

1923


Opgericht door Marinus en zijn broer Arie de Wit.

1964


Bart de Wit neemt het bedrijf over


1997


3e generatie René de Wit het bedrijf officieel over.

1998


Het bedrijf bestaat inmiddels 75 jaar.

Voor grote en kleine projecten bent u bij Bouwbedrijf de Wit uit Wassenaar op het juiste adres.

Wij verzorgen alle voorkomende werkzaamheden binnen en buitenshuis. Van aanbouw tot realisatie van complete totaalprojecten.